top of page

Over ons

"Reeds als kind zag ik wat voor onschatbare waarde gezondheid heeft, door de bipolaire stoornis die mijn moeder de levensvreugde en kracht ontnam om gelukkig te zijn. Gezondheid en gelukkig zijn gaan samen leerde ik jaren later in de Yoga- en Ayurveda opleiding.

Altijd ben ik blijven studeren, avondschool, weekend-opleidingen, cursussen, workshops. Ik wist niet goed waar ik thuishoorde. Ik deed kantoor, Nederlands en Franstalig. Mijn loopbaan was gevarieerd en het laatste grote deel werkte ik als polyvalent verzorgende in de thuiszorg. Daar besefte ik goed hoe onwetendheid een grote rol speelt in het behouden van een goede gezondheid.

Ondertussen had ik verschillende diploma’s op zak, onder andere van floriste, ik hield ervan om me creatief uit te leven met materialen die ik vond in de natuur, met de seizoenen mee. En ik gaf ook zelf workshops, in bijberoep.

Kruiden, voeding en de invloed ervan, trok ook steeds mijn aandacht en ik ging herborist studeren. Een nieuwe wereld ging voor me open. Ik leerde infusen, tincturen en etherische oliën gebruiken in plaats van medicatie. Ook leerde ik de Bachbloesems kennen, die een invloed hebben op de emoties.

In de opleiding Ayurvedische gezondheidsconsulente bij Lies Ameeuw, deed ik kennis op over de verschillende type persoonlijkheden als vata, pita en kapha. De mens en zijn relatie met voeding wordt hier vanuit een andere hoek bekeken.

Yoga sluit hier goed bij aan. Mijn docentendiploma haalde ik bij Yogalife, een Indische organisatie die samenwerkt met Europese psychologen, dokters en leraren onder leiding van Sanjeev Kumar Bhanot en Manoj Sharma. Na een stage in India begon ik zelf yogalessen te geven. Eindelijk volgde ik het juiste pad, ik voelde dat dit de juiste richting was.

Er kwam honger naar meer en vond nog een teacher training, bij Alberto Paganini. Prana Yoga Flow, een studie en praktijk om te helen met yoga. Mezelf helen was de eerste stap, blokkades vrijmaken om de energie vrij te laten stromen. Nu kan ik ook anderen assisteren in hun helingsproces.

Met Sadhguru maakte ik kennis dankzij Guy, mijn partner. Inner Engineering is de term die hij gebruikt om de werking van de menselijke geest te leren begrijpen. We volgden samen een online cursus en reisden naar India om in levende lijve een tweedaags onderricht van hem mee te maken. We verbleven 10 dagen in zijn ashram om ceremonies en traditionele gebruiken mee te maken en deden er karma yoga en meditaties. We bezochten nog enkele vooral voor yogi’s bekende plaatsen zoals Auroville,

en de ashram van Vivekananda.

Al enkele jaren volg ik Inge Rock, zij vertaalt moeilijke begrippen uit de yogafilosofie en wijsheden van grote geleerden in verstaanbare taal. Ze is een groot voorbeeld voor mij en ik heb een certificatie behaald als life-coach,

in de Life-academy. 

Op mijn beurt wil ik mensen ondersteunen om het beste uit hun leven te halen, door bewuster te worden van de paradigma’s die hen daarvan weerhouden, en zich positief te richten op de toekomst én het NU.

Tijdens de afgelopen lock-down heb ik me verdiept in hormoon-yoga-therapie. Dinah Rodrigues, op dit moment een 90-jaar jonge dame, inspireerde me om een speciale techniek en een serie van oefeningen eigen te maken. Haar aanpak is gebaseerd op onze bekende Hatha yoga, Kundalini en Pranayama.

 

Op de website, die dankzij Ina, in een mooie overzichtelijke vorm gegoten is, kan je de verschillende aanbieding van yogalessen, meditatie, therapie en coaching vinden.

Ik hoop dat ik je van dienst kan zijn!"

       - Rita

2020-06-07 11.31.24.jpg

"Na 20 jaar technicus te zijn geweest, heb ik me omgeschoold en zette ik de stap naar de jeugd- en gehandicaptenzorg om meer vanuit mijn hart te kunnen werken. Ik volgde ook een opleiding palliatieve zorg.

Van 2003 tot 2007 volgde ik de opleiding tot Yogaleraar bij Yoga Vedanta Aalst, waar ik ondertussen al meer dan 10 jaar lesgeef en ook in het bestuur zit. Meerdere malen bezocht ik Sivananda Aashram in Rishikesh India ter opleiding. Ik ontving jaren persoonlijke begeleiding van Mira De Bock, en kreeg daardoor meer inzichten in de Bhagavad Gietaa.

Meer dan tien keer ben  ik jaarlijks naar een tiendaagse meditatiecursus Vipassana geweest, in Dilzen Dhamma Pajott.

Ik volg nu regelmatig les bij Johan De Backer (Patanjala Yoga) en doe ook de yogakampen aldaar mee. Het achtvoudig pad van Patanjali in de praktijk.

Ik heb ook een koudestage gedaan met Mouris Dubaer in Aosta Italië, rond Christus bewustzijn.

Tevens volg ik les bij Raf Zwanepoel (Yoga Vedanta Denderleeuw) en geef daar ook les.

Osho heeft mij ook veel inzichten gegeven. Ik heb ook Poona bezocht in India.

De laatste jaren bezocht ik vaak de ashram in Gent van Guru Ganapathi om seva te doen en shaktipat te mogen ontvangen.

Moeder Meera heb ik vaak bezocht in Duitsland. Nu dien ik haar wanneer ze naar België komt.

Dankzij Youtube volg ik regelmatig Sadhguru en Ralph Smart om nieuwe inzichten te verkrijgen. In 2019 volgde ik een online cursus van Sadhguru, Inner Engineering. Ik ben dan ook samen met Rita naar India geweest, voor de afronding met Sadhguru zelf. Daarna zijn we een week naar zijn ashram geweest voor Karma yoga en Dharsan. In de toekomst, wil ik met zijn caravaan naar Tibet gaan naar de berg van Shiva, Mont Cailas. Tijdens onze reis bezochten we ook Auroville. Daarnaast was ook de ashram van Vivekananda de moeite waard.
Verder biedt het leven me de nodige levenslessen. Dit jaar nog starten we met de vierjarige opleiding bij Johan De Backer.

Ik dank iedereen die mij geholpen heeft op mijn spirituele weg die nog lang niet ten einde is ...

Aum namah shivaya."

    - Guy

2020-06-07 11.30.17.jpg
bottom of page